slide-concept-2-2.png
slide-concept-2-3.png
slide-concept-2-4.png
slide-concept-2-5.png
WHERE
IS
THAT CAN?
ZFDS Circle.png
Cat on a fence.png
ZFDS writting.png
Z
BOB!
Cat on a table.png
Cat with a broken plant.png
slide-concept.png
I WANT TO BE
Cat on a cattree.png
slide-concept.png
IT WASN'T ME
Z
Z
Z

Članica  FIFe  že od 1988

 O B V E S T I L A

26.05.2022 FIFe General Assembly 2022

V češkem Plznu poteka redna letna skupščina FIFe. Udeležujeta se je tudi naša predstavnika, g. Božidar Grigić kot delegat ZFDS in ga. Vanja Knez, kot njegova svetovalka.

Na skupščini se vsako leto obravnava predloge dopolnitev pravilnikov in izbira nove člane komisij in organov FIFe.

 

 

08.05.2022 Prvenstvo ZFDS 2020 in 2021

Razglasitev zmagovalcev in podelitev nagrad bo v nedeljo, 15. maja ob 15:00 na Mednarodni razstavi mačk v Ljubljani.

Sponzor je 

 

01.05.2022 Redna letna skupščina ZFDS 2022

Skupščina je bila izvedena 30.4.2022 v čolnarni Muzelj ob Šmartinskem jezeru.

Izvoljeno je bilo novo vodstvo ZFDS:

  • Predsednik ZFDS: Božidar Grigić
  • Sekretar ZFDS: Dean Lamper
  • člani Nadzornega odbora ZFDS: Tanja Krčovnik, Petra Prijanovič, Nives Poglajen
  • člani Častnega razsodišča ZFDS: Mateja Čeh, Aleksandra Herman, Milena Hribar, Matejka Žagar

Skupščina je sprejela dopolnjen Pravilnik prvenstva ZFDS, ki velja tudi za Prvenstvo ZFDS 2022

Nekaj utrinkov

 

27.04.2022 Razstava Ljubljana, 2022

Spoštovani,

prišel je tisti veseli čas, ko vas lahko FD Ljubljana spet prijazno povabi na svojo tradicionalno razstavo mačk, ki bo letos potekala na novi lokaciji - hokejski dvorani Hale Tivoli - in se bo odvila za vikend 14.-15.5.2022.

Vse potrebne informacije in link do prijave lahko dobite na naši spletni strani: http://www.fd-ljubljana.si/sl/razstava_2022

Direktni link za registracijo je dosegljiv s klikom na: http://fdl.catshow.eu/

Vljudno vas vabimo, da si preberete informacije za razstavljalce, da se boste lažje znašli na novi lokaciji: http://www.fd-ljubljana.si/sl/informacije_razstavljavci

Za ostale morebitne poizvedbe pa smo vam na voljo tudi preko emaila info@fd-ljubljana.si

Upam, da se tokrat vidimo v vsaj tako dobri, če ne še boljši zasedbi kot lani, da spet sproščeno in brez omejitev pokažemo mačjemu svetu, kako dobre mačke rastejo v Sloveniji.

Prijazen pozdrav,

Felinološko društvo Ljubljana

 

07.04.2022 Zahvala

V imenu Zavoda SVSP in Šolske veterinarske ambulante bi se vam še 1x rada iskreno zahvalila za vašo finančno donacijo.

Z vašo pomočjo smo in bomo lahko oskrbeli kar nekaj ukrajinskih mačk.

 

 

11.03.2022 Poziv k pomoči ljudem in živalim iz Ukrajine

Spoštovani člani društev v ZFDS,

v vidu izjemne humanitarne stiske izseljenih iz Ukrajine ne smemo pozabiti na vse tiste lastnike in vzreditelje štirinožcev, ki so skupaj z njimi zapustili svoje domove in se odpravili na negotovo pot na varnejša območja.

Zato iščemo in pozivamo vse tiste, ki bi bili pripravljeni na kakršenkoli način nuditi zavetje ukrajinskim družinam in njihovim kosmatincem, bodisi za krajši čas v obdobju tranzita v drugo državo, bodisi do njihove vrnitve nazaj v domovino.

Prosimo vas, da se oglasite z vašimi možnostmi pomoči, ter da razpošljete to prošnjo v vaših prijateljskih krogih.

V kolikor pa želite pomagati (še) na drugačne načine, imamo aktualne informacije z naslovi prejemnih točk po Sloveniji za oddajo materialne pomoči ter sezname organizacij, ki namensko zbirajo denarna sredstva za pomoč razseljencem z živalmi, kot tudi za skrb hišnih ljubljencev, ki so ostali brez skrbnikov.

Pri ZFDS bomo poskrbeli za koordinacijo, komunikacijo (tudi v angleščini) ter z nasveti potujočim pri posredovanju obrazcev za prehod meje ter kontaktov uradnih institucij, da bodo prehodi evropskih meja z živalmi potekali lažje.

V ta namen smo pripravili poseben e-poštni naslov: ukraina@zfds.si, ključne informacije pa bomo redno objavljali na naši spletni strani http://www.zfds.si.

Srčno upamo, da se boste odzvali.

 

UVHVVR: Odstopanja za netrgovske premike hišnih živali zaradi izrednih razmer v Ukrajini

 

01.03.2022 FIFe - Izjava o razmerah v Ukrajini

Izvršni odbor FIFe je šokiran in zgrožen, da je vojska Ruske federacije napadla Republiko Ukrajino in začela vojno. Umrlo je veliko nedolžnih ljudi, veliko več jih je ranjenih in na stotine tisoč Ukrajincev je prisiljenih zapustiti svoje domove, da bi rešili svoja življenja. Vsi smo lahko priča uničenju in kaosu, ki ga povzroča to dejanje agresije brez primere.

Poleg tega se naši ukrajinski ljubitelji mačk obupno trudijo poskrbeti za svoje mačke in druge živali v teh težkih okoliščinah. Izjemno smo veseli, da številni člani klubov FIFe, ki mejijo na Ukrajino, kot so Poljska, Romunija, Madžarska, Slovaška in Moldavija, podajajo roko pomoči svojim ukrajinskim prijateljem rejcem.

Izvršni odbor FIFe meni, da ne more biti samo priča tem grozotam in ne storiti ničesar, zato je sklenil, da od 1. 3. 2022:

  • Nobene mačke, vzrejene v Rusiji, ni dovoljeno uvoziti in vpisati v Rodovno knjigo FIFe zunaj Rusije, ne glede na to, katera organizacija je izdala rodovnik.
  • Nobena mačka, ki pripada razstavljalcem, ki živijo v Rusiji, se ne sme prijaviti na nobeno razstavo FIFe zunaj Rusije, ne glede na to, v kateri organizaciji so ti razstavljavci člani.

Te omejitve veljajo do 31.05.2022 in bodo po potrebi dopolnjene.

Upravni odbor FIFe se je tudi odločil, da bo del proračuna namenil za podporo rejcem in ljubiteljem mačk v Ukrajini, ki trpijo zaradi trenutnih razmer. O tem, kako je to najbolje narediti, se bodo posvetovali z ukrajinsko članico FIFe - Ukrajinskim felinološkim združenjem (UFU) ter člani v Ukrajini sosednjih državah. Zaradi naših ukrajinskih prijateljev upamo, da ta strašna situacija ne bo trajala dolgo in jim želimo veliko poguma in sreče!

FIFe - Statement regarding the situation in Ukraine

The FIFe Executive Board is shocked and horrified that the army of the Russian Federation invaded the Republic of Ukraine and started a war. Many innocent people died, many more are wounded and hundreds of thousands of Ukrainians are forced to flee their homes to save their lives. We can all witness the destruction and chaos caused by this unprecedented act of aggression.

On top of that our Ukrainian fellow feline fanciers are desperately trying to take care of their cats and other animals in these trying circumstances. We are extremely happy that many members of FIFe clubs bordering Ukraine, such as Poland, Romania, Hungary, Slovakia and Moldova, are lending a helping hand to their Ukrainian breeder friends.

The Board of FIFe feels it cannot just witness these atrocities and do nothing, so it decided that as of 01.03.2022:

  • No cat bred in Russia may be imported and registered in any FIFe pedigree book outside Russia, regardless of, which organization issued its pedigree.
  • No cat belonging to exhibitors living in Russia may be entered at any FIFe show outside Russia, regardless of, which organization these exhibitors hold their membership in.

These restrictions are valid until 31.05.2022 and will be reviewed as and when necessary.

The Board of FIFe also decided that it will dedicate a part of its budget to support cat breeders and fanciers in Ukraine who are suffering because of the current situation. We will consult our Ukrainian FIFe Member Ukrainian Felinology Union (UFU), as well as our Members in countries neighbouring Ukraine, as to how this can best be done. We hope for the sake of our Ukrainian friends that this terrible situation will not last a lot longer and we wish them a lot of courage and good fortune!

 

 

15. 02. 2022 Prvenstvo ZFDS 2020 in 2021

Objavili smo uradne rezultate Prvenstva ZFDS za leto 2020 in 2021. Čestitamo!
 
 
 

7. 11. 2021 Svetovna razstava 2021 - Vicenza, Italija

Na  svetovni razstavi je naš član Sašo Seme predstavil mački pasme Selkirk Rex. Vrnil se je z lepimi vtisi in zadovoljen z dosežki.
 
 
 
 
 
 

5. 10. 2021 Člani ZFDS v Rigi, kjer je potekala  generalna skupščina FIFe 2021.

Našo zvezo je zastopal podpredsednik Božidar Grigić.
Vanja knez, DVM, je sodelovala kot članica Komisije za zdravje in dobrobit mačk FIFe,
Thea Friškovec Keller pa kot članica Razstavne komisije FIFe.
 

Utrinek 1, Utrinek 2, Utrinek 3

 

21. 09. 2021 SREČANJE ČLANOV DRUŠTEV  ZFDS OB ŠMARTINSKEM JEZERU, 18. 9. 2021

Bilo je prijetno in tudi poučno. Vzreditelja sta predstavila pasmi mačk Selkirk Rex, Sašo Seme, in Somalijsko mačko, Dean Lamper.

 

 

 

 


19. 07. 2021 Prijava suma ponarejanja dokazil

Na državno tožilstvo smo zoper bivšega člana društva v ZFDS vložili prijavo suma ponarejanja dokazil v postopku registracije legla.

 


18. 06. 2021 Seminar Vransko

Poročilo s seminarja na Vranskem je objavljeno na strani Strokovna srečanja.

 


11. 01. 2021 Ocena HD pri mačkah pasme MCO

Med dokumente smo dodali podrobna navodila za pridobitev ocene HD pri OFA, Pawpeds, VZbS in VFZ.

 


Starejša obvestila so dostopna v Arhivu obvestil